Det som är kul med olika klassplagg är att alla elever känner ökad samhörighet, vilket får både humöret och prestationsandan på topp. Man bör aldrig underskatta vad det innebär för gruppen att få ha på sig något unikt som representerar både klassen och individerna i den. Det är just därför som det är så viktigt att göra en klasströja till ett grupprojekt där alla får vara med och bestämma hur den skall se ut.

Tillsammans med en klasströja kan man också komplettera med andra plagg för föremål som ännu mer understryker att klassen håller ihImage result for Fyll på med klassmaterialop och bland dem hittar man till exempel mössor, tygpåsar, hoodies och jackor. Varför inte också en halsduk med klassens logo eller en skolväska att ha dagligen. Man kan gå till väga på många olika sätt när man skall välja produkter men det viktigaste av allt är att eleverna känner att de gillar dem. Timingen är också viktig; det är ingen idé att ge ett gäng tjocka halsdukar till en klass vid vårterminens avslutning!

Om man vill kan man bestämma att klassen har en viss logo. Den kan vara skapad av eleverna själva och man kan hitta massor av inspiration på nätet. Kanske en favoritsångares handstil skall efterapas eller varför inte en berömd konstnärs? Man kan också bestämma att vissa färger eller färgkombinationer skall representera klassen. När man sedan låter trycka ett antal olika varor kan man göra dessa i de olika färgerna utan att alla för den skull ser likadana ut. Om man till exempel väljer blått och rött som sina färger kan man ju göra stora röda påsar med en blå logo och blåa kepsar med en röd. Man kan också tillföra en slogan eller ett budskap som är viktig för klassen, kanske mot mobbing eller för miljön. Genom att ha ett antal olika plagg kan eleverna använda dem ofta och omväxlande.