Konstnärer och artister har alltid hämtat inspiration från varandra och sin omgivning i alla tiden, så varför skulle skapandet av en klasströja vara annorlunda? Tack vare internet har man nuförtiden tillgång till en myriad av bilder, sajter och bloggar där man kan följa sina idoler, njuta av vackra eller roliga foton, ta del av skvaller och nyheter. Detta gör just nätet till den perfekta inspirationskällan när det är dags att göra en klasströja och eleverna kommer att kunna hitta massor av material att ta del av.

Till en början kan man titta på olika typer av tröjor och hur man vill att de skall se ut till formen. Vill man ha en svart T-shirt eller en vinröd hoodie? En amerikansk collegejacka eller en lite snofsig pikétröja. Olika klasser har olika stilbehov och det är viktigt att lyssna på eleverna så att de får en klasströja som de verkligen kommer att vilja ha på sig,

Nästa steg är att bestämma motiv och man kan till exempel gå in på andra skolors sajter för att se vad elever har valt för klasströjor runtom i världen. Man kan också hämta inspiration från sina favoritartister eller sportidoler och på så sätt kan man låta tröjan reflektera vad man gillade just i denna tid. Kanske man vill posera som sina favorit fotbollslag eller varför inte som hela uppsättningen av Skam eller Glee.

Det kan också vara kul att gå ifrån modernkulturen och i stället låta sig inspireras av berömda konstverk och statyer. Gör tröjan i en Van Goghs solroskaskad eller varför inte en galen, färgsprutande tröja alla Jackson Pollock? Låt alla posera som grekiska statyer eller egyptiska gudar. Nätet har massor med idéer att erbjuda så det finns ingen risk att man inte hittar något man gillar – dessutom kan det bli ett grupparbete som främjar sammanhållningen i klassen.