Säger man klasströja så brukar de flesta tänka på en typisk t-shirt med tryck på. Ni vet, den där enkla T-shirten där det står 9D eller ett foto på hela klassen är tryckt. Sådana klasströjor har funnits mycket länge men idag så finns det så oerhört många fler alternativ än dessa. Med hjälp av den moderna tryckteknologin kan man idag trycka på i princip alla typer av material och man kan leka rejält med form och färg. Varför inte dra nytta av detta när det kommer till klasströjan också?

Bor man i Sverige så får man räkna med att det är kallt stora delar av året, ja, till och med under sommaren ibland, och då kan det vara bra att ha annat än enkla t-shirts när det kommer till klasströjor. Man kan till exempel trycka en hoodie av ett lite tjockare material som eleverna kan använda både under sommarens kyligare dagar och under vinterhalvåret. Man kan fortfarande trycka en massa roliga saker på den och på så sätt blir hoodien en slags fortsättning på den T-shirt som man kanske redan har. Man kan till och med leka med teman och göra t-shirtens motiv sommaraktiga medan vinterhoodien föreställer bilder som har med kyla och snö att göra.

En annan anledning till att göra en klasströja i form av en hoodie är att ungdomarna själva tycker att detta är ett tufft plagg. Det får dem att tänka på hiphopare och amerikanska basketspelare och över lag råder det en stor trend när det gäller detta plagg. Klasströjan blir med det ett riktigt coolt plagg och klasskamraterna tycker att de har den bästa tröjan och klassen på en och samma gång. Bli inte förvånade om skolkamrater från andra klasser blir riktigt sotis när de ser dessa hoodies i olika färger och med allehanda tryck.