När man skall välja motiv för sin klasströja så finns det massor av olika möjligheter; man kan välja att trycka sportlogos, kändisars ansikten, slogans, särskild varor, djur och, naturligtvis, foton av den egna klassen. Ett av de populäraste teman är att man går humorvägen, det vill säga trycker roliga bilder ackompanjerade med komiska texter och här gäller det att ta sig en riktig funderare. Finns det till exempel ett inbördes skämt som alla i klassen förstår eller är det så att alla klasskamrater gillar en speciell komiker eller rolig film? Har man en kul lärare eller en riktigt tråkig sådan som man vill driva lite med?

Att skratta är den bästa medicinen och en kul klasströja kan göra att sammanhållningen och det allmänna humöret lyfts rejält inom gruppen. Varför inte ta bilder på alla elever så som de föreställer sig själva om tjugo år? Eller kanske gräva fram gamla barndomsfoton och låta dem representera klassen? Man kanske vill posera som en specifik popgrupp eller historiska personligheter som man tycker är roliga av en eller en annan anledning?

Välj klasströjornas tryck med humor som grund så kommer de att uppskattas alldeles extra. Man kan leka med färger, stilar, och ramar och det finns i princip ingenting man inte kan trycka idag. Lek med placeringen av de olika orden och bilderna och låt dem kröna hela tröjan överallt? Eller gör allt extremt litet så att andra måste komma mycket nära för att kunna se vad tröjan föreställer. Sätt allvarsamma foton på eleverna på framsidan och roliga bilder på klassen på ryggen, tryck en jättebild med klassföreståndaren som efterlyst brottsling över bröstet, skriv en kul dikt om alla och lägg den över axlarna. Allt är som sagt möjligt och med det kan klasströjan bli något alldeles extra som alla kommer att uppskatta enormt.