En skoltröja är något som inte bara bärs med glädje och stolthet av eleverna i nuet, den är också ett avstamp och fingeravtryck för framtiden. När en människa ser tillbaka på sina skolår kan tröjan bli ett kärt minne som för en tillbaka till tiden då man var ung och fri. När man gör skoltröjan är det därför viktigt att man väljer färger och tryck som representerar klassen och skolan väl.

Ett sätt man kan göra sin tröja unik är att tänka över vilka färger man vill ha. Det finns inga felaktiga eller korrekta val, i stället handlar det om vad klassen gillar och tycker representerar den bäst. Vill man ha en slickad svart tröja med trendig design eller föredrar man clownfärger som spelar på spex och komik? Vill man göra sin tröja medvetet ful eller tycker alla att en viss ton av blått är mest smickrande för alla?

Välj gärna att trycka tröjorna i olika färger så att varje elev får välja vad han eller hon tycker överensstämmer bäst med dennes personlighet eller utseende. Man kan sedan trycka varje elevs namn över axelpartiet eller ryggen, medan alla tröja gemensamt har klasslogon över bröstet. Lek och experimentera med olika placeringar, färger och stilar och snart har ni alla fått något som passar både gruppen och individen.

En klasströja blir ett minne för livet och också en källa för sammanhållning. Skall man på klassresa eller gå till ett sport- eller musikevenemang tillsammans kan tröjan uttrycka gruppen och göra att man lätt ser varandra på avstånd. Genom att variera färgerna samtidigt som man håller en viss gemensam stil så undviker man att tröjan blir en slags uniform men också uttrycker gruppen man som elev är en del av. Gör gemensamma val och få tröjan att bli en symbol för den goda skoltiden och gemenskapen som den innebar.