När det blir dags för klassen att bege sig ut på resa så är detta det perfekta tillfället att trycka tröjor som alla elever kan ha på sig. Detta tjänar ett flertal olika syften, inte minst för att öka sammanhållningen, göra alla stolta över sin klass liksom göra individerna lätta att identifiera om man kommer bort i mängden eller hamnar på villovägar. En klasströja inför resan bör göras så unik som möjligt och det är därför en mycket god idé att trycka den i färger som inte är så vanliga. Om man skall resa till ett främmande land kan tröjan vara ett bra sätt att skapa laganda liksom att få eleverna att lätt se varandra under turer och utflykter.

Vill man vara på den säkra sidan kan det vara bra att trycka kontaktnummer någonstans på tröjan bara utifall, men annars kan man fokusera mer på att göra den till något som står ut i mängden. Man kan till exempel trycka den i blågult för att representera Sverige eller varför inte kröna ett klassfoto på ryggen med den svenska flaggan som skakar hand med flaggan i det land man skall åka till. Visa vänskap och välvillighet genom att trycka värdlandets symboler för ett extra gott mottagande och positiva intryck. Kanske en glos-lista med vanliga ord och fraser så att man kommunicera enkelt med affärsägare och elever i det land man befinner sig. På så sätt räcker det med att peka på tröjan för att kunna kommunicera!

Se till att klasströjan representerar klassen väl och låt eleverna rösta fram vilka färger och motiv de vill bära. När de kommer till den plats de skall vistas på vill man ju att de skall känna sig nöjda och stolta över sin klasströja. Gör resan extra rolig med en kul klasströja för att öka erfarenheten och skapa många minnen.